banner

5 mei Vier de Bevrijding
 

Meelopenmet de Bevrijdingsvuurestafette

Hardlopers gezocht voor de Bevrijdingsvuurestafetteloop op 5 mei

Hardlopen op Bevrijdingsdag 5 mei?

Doe mee en loop met het team hardlopers in estafettevorm van Wageningen naar Beekbergen met het Bevrijdingsvuur.

De Stichting 4 en 5 mei Beekbergen organiseert o.a. de jaarlijkse Bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen naar het Teixeira de Mattospark in Beekbergen. Het Vrijheidsvuur wordt 's nachts ontstoken voor het historische Hotel De Wereld in Wageningen tijdens een officiële ceremonie. 's Nachts is er een vertegenwoordiging vanuit Beekbergen aanwezig om het Bevrijdingsvuur officieel in ontvangst te nemen. Wanneer je interesse hebt, kun je hier ook aan deelnemen. Overigens gaan we daarna eerst terug naar Beekbergen om nog een paar uurtjes te slapen.

Het totale hardloopteam Beekbergen vertrekt 's ochtends om 6.15 uur per auto/bus vanuit Beekbergen naar Wageningen om vervolgens vanaf Het 5 Mei Plein bij Hotel De Wereld het Bevrijdingsvuur naar Beekbergen te brengen.

De totale afstand van Wageningen naar Beekbergen is ruim 40 km. Deelnemers mogen zelf bepalen hoeveel kilometers ze hardlopen en of er individueel of juist in groepjes wordt gelopen; het tempo is recreatief! Een aantal begeleiders op de fiets houdt het tempo in de gaten en zorgt voor een veilig verloop op de route voor de lopers. Een bus direct achter de lopers volgt de groep en op deze manier kan er snel gewisseld worden.
Nogmaals: je kunt zelf het aantal hard te lopen kilometers aangeven en bepalen. Zo leggen we als team de totale afstand af en gaat de fakkel met het Bevrijdingsvuur van hand tot hand.

In deze estafettevorm komt het vuur rond 11.30 uur aan bij De Smittenberg. En vanaf dat punt worden de hardlopers muzikaal begeleid door de City of Apeldoorn Pipes and Drums. Kinderen van de basisscholen uit Beekbergen en Lieren en een aantal oude legervoertuigen sluiten aan voor het laatste stuk van de route naar het monument 1940-1945 in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg in Beekbergen waar het Bevrijdingsvuur officieel wordt ontstoken tijdens een korte ceremonie.

Interesse?

Meld je aan onder vermelding van je naam, emailadres en mobiel telefoonnummer via info [@] 4en5meibeekbergen.nl Ook je eventuele vragen kun je stellen via dit emailadres. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Samen zorgen we ervoor dat het Bevrijdingsvuur als een lopend vuurtje door Nederland gaat en ook in Beekbergen brandt!

Deelname is op eigen risico.

Vlagprotocol 5 mei

Op 5 mei wordt de vlag in de top gehesen en hangt hij tussen zonsopgang (06.0uur) en zonsondergang (21.11 uur).
De oranje wimpel wordt niet gebruikt. Zie het vlaggenprotocol.

 
Copyright Ⓒ Stichting 4 en 5 mei Beekbergen

AA Webdesign